Ruukki închide fabrica de 35 mil. euro din Giurgiu şi disponibilizează 110 angajaţi

Autor: Andreea Neferu 06.10.2014
Ruukki România, parte a furnizorului finlandez de soluţii metalice Ruukki Construction, va opri în această iarnă producţia fa­bricii pe care o deţine în Bolintin-Deal, lângă Bucureşti, deschisă în 2008 şi care a atras investiţii de peste 35 de milioane de euro.
 
„Oprim în această iarnă producţia, când se va termina sezonul“, a spus Marian Pîrvu, business director al Ruukki România.
 
Închiderea fabricii din Bolintin-Deal vine în contextul în care Rautaruukki, grupul din care făcea parte până anul acesta Ruukki România, a fuzionat în 2014 cu concernul suedez SSAB. Noul grup a luat decizia de a se concentra doar pe segmentul de acoperişuri metalice, în contextul în care Ruukki producea în România şi panouri şi profiluri metalice, precum şi structuri metalice.
 
Întâi Nokia, apoi Ursus, Europharmiar acum Ruukki
 
Fenomenul închiderilor de fabrici a lovit mai multe industrii din România în ultimii ani, printre cei care au anunţat că îşi vor închide unităţile de producţie de pe plan local fiind israelienii de la Tnuva (industria laptelui), Ursus Cluj (bere) sau Europharm (producţia de medicamente). Cea mai surprinzătoare şi de impact închidere de fabrică rămâne însă cea a Nokia, unde lucrau 2.200 de angajaţi. Construcţiile au fost unul dintre cele mai afectate sectoare economice în perioada crizei, înregistrând un declin de circa 40% şi deocamdată sectorul nu reuşeşte să revină puternic pe plus.  „Mai departe grupul va hotărî ce se va întâmpla cu unitatea de la Bolintin-Deal, dacă va închiria spaţiul, îl va vinde sau va reloca alte activităţi SSAB în acest spaţiu“, a spus Pîrvu, care a precizat că deocamdată nu se ştie când se va lua o hotărâre în acest sens.