"Mediafax Talks about Aviation - 2", cel mai important eveniment dedicat comunităţii aviatice din România

Autor: Mediafax 06.10.2014

Agenţia de presă Mediafax organizează joi, 9 octombrie, la Hotel Athenee Palace Hilton, sala Le Diplomate, de la ora 9.30, cea de a doua ediţie a conferinţei Mediafax Talks about Aviation - cel mai important eveniment dedicat comunităţii aviatice din România.

La conferinţă vor fi prezenţi următorii lectori: Virgil Dragoş ŢITEA – Secretar de Stat, Ministerul Transporturilor; George ROTARU – Director General, Aeroclubul României; Fănică CÂRNU – Director General Adjunct, ROMATSA; Radu MERICA – preşedinte Aircraft Owners and Pilots Associations (AOPA Romania), Cristina MITCHIEVICI – Manager Comercial, Regional Air Services; Alexandru IONESCU – Pilot; Mihai FURTUNĂ – Avocat, ONV LAW; David CICEO – Director General, Aeroportul din Cluj şi Preşedinte al Asociaţiei Aeroporturilor din România, precum şi un reprezentant al CNAB.

Mediafax Talks about Aviation este un eveniment premium şi reprezintă întâlnirea anuală a comunităţii aviatice din România, a industriilor conexe şi a iubitorilor de aviaţie. Agenţia de presă Mediafax, împreună cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi cu Asociaţia Piloţilor şi Proprietarilor de Aeronave din România, aduc în acelaşi loc cei mai importanţi lideri ai industriei, oficialităţi guvernamentale, producători şi operatori aerieni, reprezentanţi ai consiliilor judeţene, departamentele corporate care se ocupă de achiziţionarea biletelor de avion pentru angajaţi, furnizori de servicii de aviaţie generală, şcoli de zbor, aerocluburi, companii de asigurări, investitori, bancheri, consultanţi, furnizori de echipamente şi articole cu tematică de aviaţie şi reprezentanţi ai presei.

De asemenea, Mediafax Talks about Aviation reuneşte proprietari de aeronave/aparate de zbor, companii de taxi aerian, operatori charter, precum şi piloţi şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucuresti, ai ROMATSA, ai Aeroclubului României, ai Aircraft Owner and Pilot Association şi ai ROMAERO.

Evenimentul îşi propune să mijlocească relaţiile dintre aceştia pentru a identifica şi a propune soluţii necesare provocărilor care apar, schimbării legislaţiei şi pentru a satisface nevoile pasagerilor.

Printre temele care vor fi dezbătute în cadrul conferinţei se numără: măsurile pe care Ministerul Transporturilor le are în vedere pentru sectorul aviatic în 2015, contribuţia şi efectul catalizator pe care aeroporturile îl au asupra dezvoltării regionale şi asupra creşterii economice, implicarea operatorilor aerieni în creşterea economică, strategiile acestora pentru viitor şi procedurile de selectare a furnizorilor, fidelizarea clienţilor şi politicile de preţ, creşterea traficului pe aeroporturile din România şi oportunităţi de business, securitatea în aviaţie – coordonarea optimă în cazuri de forţă majoră, modalităţi de localizare şi măsuri de salvare, dar şi noi concepte pentru dezvoltare inovativă, design şi construcţie pentru aeroporturi.

Alte teme de discuţie vizează dezvoltarea infrastructurii aeroportuare în România pe termen mediu şi lung, impactul reglementărilor Schengen şi al Orientărilor Comisiei Europene 2014/C 99/03 privind ajutoarele de stat destinate aeroporturilor şi companiilor aeriene, creşterea veniturilor prin dezvoltarea comercială în incinta aeroporturilor şi în împrejurimile acestora, posibilitatea construirii de aeroporturi  noi în România, situaţia aeroporturilor regionale mici şi a celor private, dar şi piese, aerostructuri, noutăţi în subansamble şi echipamente pentru aviaţie, oportunităţi de finanţare a businessului şi modalităţi de asigurare pentru industria aviatică.

Conferinţa va fi moderată de Cristian DIMITRIU – Director Editorial, Mediafax Group.

Conferinţa este organizată de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi Asociaţia Piloţilor şi Proprietarilor de Aeronave din România şi are ca parteneri  Regional Air Services, Gulfstream, ONV LAW şi InterAviation Charter.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Mediafax Talks about Aviation", ediţia a doua şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/aviation-2014

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Despre Mediafax Talks 

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.