Şeful Fa­bryo-Atlas Paints: Piaţa de lacuri şi vopsele va creşte cu 3% în acest an, de la 130 mil.euro

Autor: Andreea Neferu 12.10.2014

Piaţa locală de lacuri şi vopsele decora­tive va creşte în acest an cu circa 3% în valoare şi 5-10% în volum, este de părere Dragoş Militaru, directorul general al grupului Fa­bryo-Atlas Paints.

El evaluează acest sector la circa 130 milioane euro, respectiv 110.000 tone în volum, aceste cifre ex­clu­zând însă importurile

Acest domeniu a fost extrem de ac­tiv în ultimii ani în materie de tran­zacţii, por­nind de la fuziunea Fabryo-Atlas Paints, până la tranzacţia prin care un fond al com­paniei Axxess Capital a preluat con­trolul asupra pro­ducătorului Deutek de la Advent Inter­national şi până la preluarea ope­ra­ţiu­nilor brandului german de vopsele Düfa în România şi Bulgaria de către pro­du­cătorul de materiale de construcţii AdePlast.

„Am primit solicitări să preluăm jucă­tori locali, mai mici. Deocamdată însă nu ne interesează achiziţiile.“ , a spus Militaru.

Fabryo-Atlas Paints deţine o platformă in­dustrială în Popeşti-Leordeni, unde pro­duce vopsele, mortare şi adezivi, precum şi o unitate de produse termoizolatoare în Tunari, judeţul Ilfov. Grupul a demarat la înce­putul acestui an construcţia unei fabrici de mortare pe platforma industrială din Popeşti-Leordeni, urmând ca în noiembrie să pornească producţia în această unitate.