Problema taxei de pod de la Cernavodă se poate rezolva printr-un sistem similar celui de taxare a rovinietei. „Nu e complicat şi ar fi util pentru toţi.”

Autori: Cătălina Butan , Andreea Neferu 09.10.2014

Adrian Badea, CEO al ZebraPay, care deţine peste 900 de terminale de plăţi electronice în România, spune că plata taxei de trecere a podului peste Dunăre de la Feteşti -Cernavodă, pe care statul a sistat-o vara pentru a evita ambuteiajele, poate fi realizată printr-un sistem similar celui prin care se plăteşte vinieta.

„Taxa de pod se mulează foarte bine pe sistemul CNADNR de taxare a vinietei. Aşa ar fi normal. (…) Ştiu că nu este foarte complicat şi ar fi util pentru noi toţi. Gândiţi-vă câte terminale sunt şi câte metode de plată a vinietei sunt în România în acest moment, dacă am putea să plătim şi taxa de pod în acelaşi mod, s-ar rezolva problema. Probabil că se va întâmpla asta”, a spus Badea săptămâna aceasta în cadrul emisiunii ZF Live. ZebraPay a introdus recent şi un serviciu de colectare de amenzi de circulaţie, iar la terminalele de plată ale companiei se poate plăti şi rovinieta.