Un restaurant în care fiecare client plăteşte cât doreşte şi-a triplat veniturile. Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu 12.10.2014

Restaurantul Just Cookin din Dallas, Carolina de Nord, unde fiecare client plăteşte cât doreşte , a apărut în urma unei idei a propietarei Dana Parris care a reuşit să-şi tripleze veniturile cu acest model de afacere, scrie Yahoo News.

"Suntem într-un oraş foarte mic şi afacerile pe perioada de vară se duceau în jos. " a declarat Parris pentru ABC News. "Casa de marcat era o parte care ne îngreuna afacerea. În final, am predat controlul ei clienţilor şi a fost cea mai bună decizie. "

Parris a pus în restaurant un afiş pe care scrie: "Cât valorăm noi ? Eu pun credinţa mea în faţa meniului, nu avem preţuri, nu avem note de plată,  plătiţi  exact cât consideraţi că valorează mâncarea pe care aţi servit-o".De atunci, clienţii au reacţionat într-o varietate de moduri. "Am avut oameni care vin să mănânce acum , chiar dacă înainte nu şi-ar fi permis să ia masa în localul nostru şi alte persoane care plăteasc un pic mai mult decât în mod normal. "

Cei mai mulţi membri ai comunităţii au susţinut iniţiativa lui Parris, deşi unii comentatori de pe pagina de Facebook a restaurantului nu au fost la fel de solidari cu ideea.

Iniţial, Parris planificase ca acest program să nu dureze mai mult de o săptămână, însă el a mers atât de bine încât nu ştie când îl va încheia.