Două inovaţii care vor schimba maşina electrică în 2020

Autor: ProMotor 10.10.2014

Evoluţia tehnologiilor din IT este galopantă, asta o ştim cu toţii pe popria piele - noile modele de smartphone-uri sau laptop-uri apar deja la doar câteva luni distanţă. Însă tot galopantă este şi evoluţia tehnologiilor din domeniul energiilor regenerabile. Iar două idei, care azi sunt doar la stadiul de experimente de laborator, promit să devină viabile la scară industrială chiar la finalul acestui deceniu. Adică în vreo 5 ani de acum încolo lumea auto s-ar putea schimba radical. Iată cum:

Dacă ne uităm la ce se întâmplă în prezent (mai exact, la cât de multe minusuri consideră majoritatea populaţiei că au maşinile electrice), pare greu de crezut că lumea auto va trece de la petrol la energie verde în mai puţin de câteva decenii. De altfel, chiar şi la recentul Salon Auto de la Paris am văzut destul de clar poziţia constructorilor auto faţă de propulsia alternativă.

Şi totuşi, din ce în ce mai des apar informaţii şi chiar rezultate palpabile ale diverselor cercetări şi experimente din domeniul energiilor regenerabile şi propulsiei alternative. Pe care nu le poţi ignora decât dacă eşti pur şi simplu răutăcios sau obtuz în gândire.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro.