Băsescu a semnat decretul prin care Ponta e desemnat ministru interimar al Culturii

Autor: Valentina Postelnicu 10.10.2014

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul prin care se desemnează Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Culturii, viceprim-ministru.

Agenţia de presă MEDIAFAX a anunţat, joi seară, citând surse oficiale, că premierul Victor Ponta va prelua conducerea interimară a Ministerului Culturii şi va delega dreptul de semnătură secretarului de stat din minister reprezentant al UDMR.

La Ministerul Culturii sunt doi secretari de stat, unul dintre aceste posturi fiind ocupat de Csilla Hegedus, vicepreşedinte al organizaţiei de femei UDMR şi secretar general adjunct al UDMR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, presei, că a discutat cu premierul Victor Ponta, iar acesta va anunţa, vineri, cine va prelua, ca interimar, funcţia de ministru al Culturii şi pe cea de vicepremier.

Kelemen Hunor a spus că, în perioada de interimat de 45 de zile de la Ministerul Culturii, UDMR va face o nominalizare pentru cele două funcţii.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat că va discuta cu membrii coaliţiei despre o nouă conducere la Ministerul Culturii, iar vineri îi va înainta preşedintelui Traian Băsescu fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a semnat revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, menţionând că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar "se pare că s-a întrecut măsura".

El a spus că aşteaptă de trei luni o propunere de înlocuitor pentru şefia ministerului Culturii. "Văd că Guvernul nu face nici gestul minimal de a desemna un ministru interimar", a spus preşedintele, precizând că a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor.

"Se pare că s-a întrecut măsura", a apreciat Băsescu, menţionând că la momentul actual nu există ministru al Culturii.

Kelemen Hunor declara, la finalul lunii septembrie, că mai face parte din Guvern pentru că preşedintele Traian Băsescu nu a semnat încă decretul de schimbare a sa din funcţie, el arătând că nu şi-a retras demisia şi că, în momentul în care şeful statului va semna, va pleca din Executiv.