Onorariile de „dumping“ ale avocaţilor anulează o licitaţie de 3 mil. lei la CE Oltenia

Autor: Andrei Cîrchelan 13.10.2014
Producătorul de electricitate Com­plexul Energetic (CE) Oltenia, companie deţinută de stat, a anulat o licitaţie de 3 mil. lei pentru servicii juridice după ce firmele participante au venit cu onorarii puternic distanţate între ele şi nu au explicat din ce elemente este alcătuit tariful, motiv pentru care ofertele nu pot fi comparate.
 
În licitaţia organizată de CE Oltenia cu scopul de a contracta servicii de consultanţă şi asistenţă juridică pentru o perioadă de doi ani au fost invitate să participe opt firme de avocatură, dintre care doar patru au depus oferte, respectiv Raţiu & Raţiu, Bulboacă & Aso­ciaţii, Jinga, Maravela & Asociaţii (firmă care a trecut printr-un proces de scindare) şi Dănilă, Petre & Asociaţii.
 
„S-a solicitat clar şi explicit operatorilor economici ofertanţi precizarea costului fie­cărui element de alcătuire a tarifului, însă aceştia au argumentat onorariile în moduri diferite. În consecinţă, ofertele financiare depuse nu pot fi comparate în mod unitar“, au precizat reprezentanţii CE Oltenia.