Percheziţii DNA la Ministerul Educaţiei. Secretarul general adjunct Gabriel Ispas ar fi implicat în dosar

Autor: Gândul 13.10.2014
Procurorii DNA ridică documente din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar - Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti, într-un dosar privind un proiect POSDRU.

Surse judiciare au declarat luni, pentru MEDIAFAX, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ridică documente în legătură cu un proiect POSDRU derulat de Ministerul Educaţiei, calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum şi alte mijloace de stocare a datelor.

UPDATE 2 Gabriel Ispas, secretarul general din Ministerul Educaţiei, a declarat că toate documentele din proiectul privind ajutorarea copiilor  defavorizaţi să meargă la şcoală se află la echipa de management condusă de Paşa Policov.

Întrebat dacă documentele din proiect au fost realizate după terminarea proiectului, Ispas a declarat că „dacă acest lucru este adevărat, şi dacă s-ar fi făcut o asemenea operaţiune, atunci este treaba anchetatorilor să găsească acea persoană. Eu personal am cerut către colegii mei de la minister să pornească procedura de cereri finale de rambursare pentru a creşte gradul de absorţie pentru banii europeni”.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info