Acţionarii Astra resping situaţiile financiare pe 2013 întocmite de KPMG: „Pierderile sunt exagerate“

Autor: Anelis Baciu 14.10.2014
Acţionarii Astra Asigurări, companie aflată în procedură de redresare financiară,  au respins în adunarea generală care a avut loc joia trecută situaţiile financiare pe anul trecut întocmite de administratorul special KPMG Advisory, potrivit unui document publicat de companie pe bursă.
 
Situaţiile financiare (bilanţ, cont de profit/pierdere, situaţia fluxurilor de trezorerie şi situaţia modificărilor capitalurilor proprii) indicau o pierdere netă de 917 milioane de lei şi prime subscrise de  919 milioane de lei, cu 19% mai mici în 2013 decât anul anterior.
 
Acţionarii Astra susţin că situaţiile financiare în forma întocmită de administratorul special KPMG nu reflectă realitatea economică a companiei şi agravează artificial situaţia asigurătorului şi aminteşte că nici „auditorul numit, Deloitte, nu a confirmat aceste situaţii financiare“.
 
„Exagerarea pierderilor împreună cu deficienţele în implementarea planului de măsuri atrag după sine îndoieli serioase în mintea investitorilor, în privinta unei voinţe de a restructura Astra cu succes. Prin urmare, actionarii au solicitat KPMG refacerea situatiilor financiare“, au declarat pentru ZF reprezentanţii Astra Asigurări.