Războiul din SIF Transilvania: Frăţilă îi oferă lui Fercală cazare la cămin şi masa la cantină la şedinţele din Constanţa

Autor: Radu Bostan 13.10.2014

Mihai Fercală, directorul general al SIF Transilvania (SIF3), a fost numit administrator provizoriu al companiei constănţene de construcţii SCUT (SCUT), însă anunţul este o nouă mutare a omului de afaceri Constantin Frăţilă, preşedintele firmei, în conflictul deschis şi vechi cu conducerea SIF3.

Unul dintre administratorii SCUT a demisionat săptămâna trecută, prilej pentru Frăţilă de a lansa un nou atac la adresa lui Fercală.

"Urmare a numeroaselor acuze aduse de către domnul Mihai Fercală faţă de administrarea SC SCUT SA, Consiliul de Administraţie al SCUT SA a decis în această şedinţă cu unanimitate de voturi (…) numirea ca administrator provizoriu până la prima Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor a d-lui Mihai Fercală din Braşov, de profesie economist", informează un comunicat transmis Bursei de Valori şi semnat de Frăţilă, redat verbatim de ZF.

"Având în vedere că societatea îşi permite doar un cost de 192 RON/ administrator/ lună, neputând asigura costuri de administrare la nivelul de 200.000 RON/ lună similar costului salarial al domnului Mihai Fercală de la SIF Transilvania SA, Consiliul de Administraţie a decis ca pentru administratorii cu alt domiciliu diferit de Constanţa, să li se asigure cazarea la căminul societăţii şi masa la cantină, cu ocazia participării la şedinţele de CA", mai spune comunicatul.

Constantin Frăţilă, fost arbitru de fotbal şi unul dintre cei mai mari investitori de pe bursă, şi Mihai Fercală, cel mai longeviv şef de SIF, sunt în conflict de mai mulţi ani atât pe tema conducerii SIF-ului, cât şi a controlului asupra unor firme din portofoliul fondului, printre care COMCM Constanţa (CMCM). Cei doi se "împung" de multă vreme prin intermediul presei şi al comunicatelor către Bursă şi acţionari.