Austriecii de la S&T vor să cumpere furnizorul local de soft şi soluţii IT Quality Business Solutions

Autor: Adrian Seceleanu 14.10.2014

S&T România, subsidiara locală a furnizorului austriac de soluţii IT cu acelaşi nume, cu afaceri estimate la 34 mil. euro în acest an, are în plan să preia furnizorul local de soft şi soluţii IT Quality Business Solutions, acţiune pentru care a solicitat avizul Consiliului Concurenţei.

Compania Quality Business Solutions SRL este deţinută integral de Dumitru - Octavian Nicolau.

Anul trecut QBS a avut afaceri de 10,6 mil. euro, în creştere cu 16% faţă de anul precedent, şi un profit net de 1,9 mil. euro, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Numărul mediu de angajaţi al QBS a fost de 42, cu 6 mai mulţi decât în anul precedent.

“După ce Consiliul Concurenţei îşi va exprima acordul în legatură cu acest contract, QBS va transfera către S&T Romania soluţiile şi aplicaţiile software IT şi va deveni asociat minoritar în cadrul S&T Romania. Ca urmare a acestui parteneriat, Octav Nicolau se va alătura managementului S&T Romania în calitate de Preşedinte Executiv al Consiliului de Administraţie, în timp ce Dl. Mircea Neagu, Managing Director în prezent, va păstra această poziţie”, conform datelor comunicate de reprezentanţii S&T.

“Sinergiile cu QBS vor conduce la majorarea cotei de piaţă, precum şi la creşterea calităţii serviciilor oferite clienţilor”, afirmă reprezentanţii S&T România.

Subsidiara grupului austriac a avut anul trecut afaceri de 26 mil. euro, în scădere cu 18%, şi un profit net de puţin peste 29.000 de euro. Numărul mediu de angajaţi al S&T a fost de 131 de persoane, în scădere cu 12 persoane.