UBB Cluj implementează un proiect european de 2 mil. lei pentru studenţii de la Drept

Autor: Laurentiu Cotu 14.10.2014

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Baroul Cluj, implementează în perioada mai 2014-noiembrie 2015 un proiect european de aproape 2 mil. lei (445.000 de euro), pentru pregătirea studenţilor Facultăţii de Drept pentru piaţa muncii. Grupul ţintă al proiectului este format din 360 de studenţi din anii II, III şi IV ai Facultăţii de Drept, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Aceştia beneficiază începând cu luna iunie 2014 de servicii de coaching în cariera juridică şi

participă la patru serii de stagii de pregătire practică. În plus, studenţii vor beneficia de activităţi suport, precum procese simulate, excursii de studiu la Curtea Constituţională, Institutul Naţional de Magistratură, Avocatul Poporului, în vederea familiarizării cu mediul profesional real.

În vederea facilitării accesului studenţilor în mediul profesional juridic, s-au încheiat 50 de acorduri de parteneriat cu cabinete şi societăţi profesionale de avocatură sau cabinete ale practicienilor în insolvenţă. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.