Firmele care au spus deja adio RASDAQ comentează transferul la bursă: „O decizie îndrăzneaţă care deschide uşa către finanţare“

Autor: Radu Bostan 15.10.2014

Directorii companiilor care au făcut deja saltul de pe RASDAQ către piaţa reglementată a bursei spun că intrarea în „primul ring al pieţei de capital“ a fost o decizie „îndrăzneaţă“, prin care afacerile le-au devenit mai vizibile şi atrăgătoare pentru finanţatori, gene­rând un grad mai mare de respon­sa­bilizare în management.

„Decizia de a ne transfera pe BVB la ringul I a fost foarte bine gândită şi a fost o acţiune nu doar îndrăzneaţă, ci şi necesară pentru o companie de calibrul nostru“, spune Liviu Ilaşi, directorul general al Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE).

Conducerea transportatorului de ţiţei, companie de stat ce rulează afaceri de 75-80 milioane de euro anual, a analizat timp de un an ideea înainte de a face pasul de pe RASDAQ către piaţa principală, în prealabil adaptându-şi raportările financiare la stan­dardele interna­ţio­nale (IFRS). Titlurile COTE au intrat la tranzacţionare pe BVB pe 5 septembrie 2013, iar ulterior compania şi-a înfiinţat un birou pentru relaţia cu investitorii şi acţionarii.