Cum arată Nexus 6, noul smartphone de la Google. Galerie FOTO

Autor: Dorian Prodan 16.10.2014

După cum au afirmat zvonurile, Google a anunţat în această seară noile terminale din gama Nexus cu ajutorul cărora va promova cea mai recentă versiune a platformei sale Android: Nexus 6 şi Nexus 9. Un telefon gigant cu ecran de 6”, respectiv o tabletă cu ecran de 9”, cele două noi produse din gama Nexus vor fi primele care vor folosi Android L, care acum are în sfârşit şi un nume oficial: Lollipop.

Cel mai mare smartphone din gama Nexus şi primul care poate fi numit telefon-gigant, noul Nexus 6 este fabricat de către Motorola şi este o versiune redimensionată şi îmbunătăţită a faimosului Moto X.  Aşa cum era de aşteptat, noul Nexus 6 este un produs de vârf, acesta oferind cele mai impozante componente disponibile în acest moment pe piaţă.

Nexus 6 oferă un ecran AMOLED cu diagonală de 5,96” şi rezoluţie QuadHD (2560 x 1440 pixeli). În interior, noul Nexus 6 ascunde un procesor Qualcomm Snapdragon 805 cu o frecvenţă de tact de 2,7GHz, acesta fiind secondat de o memorie RAM cu o capacitate de 3GB. Utilizatorii telefoanelor Nexus nu au fost prea mulţumiţi de lipsa cardului de memorie MicroSD din modelele anterioare, însă Nexus 6 elimină măcar problema capacităţii, dacă nu şi a flexibilităţii, şi vine în două configuraţii cu 32 şi 64 GB de memorie internă neextensibilă.

Noul smartphone din gama Nexus preia în mod vădit elementele remarcate la Motorola Moto X şi oferă o carcasă cu ramă metalică, emblematica concavitate în care este ascunsă sigla Motorola şi rama circulară a camerei foto. Terminalul are dimensiuni de 82,98 x 159,26 x 10,06 mm şi o greutate de 184 de grame.

Nexus 6 oferă o cameră foto cu senzor de 13 MP, stabilizare optică şi obiectiv F/2.0, aceasta fiind însoţită de un partener frontal cu senzor de 2 MP. Pe lista de specificaţii mai găsim Bluetooth 4.1, NFC, Wi-Fi 802.11ac, LTE şi o baterie cu o capacitate de 3220 mAh, Google afirmând că aceasta va include o opţiune de încărcare rapidă care va oferi 6 ore de autonomie după numai 15 minute de la conectarea la priză.