Băsescu: A doua zi după ce îmi termin mandatul, voi deveni membru PMP, vom face un partid nou

Autor: Valentina Postelnicu 23.10.2014

Băsescu a precizat că Elena Udrea l-a întrebat ce poate să spună despre intenţiile sale de a doua zi după terminarea mandatului, ţinând cont că a "fost întrebată în conferinţe".

"Voi deveni membru PMP, şi intenţia este să construiesc un partid nou. Dacă vă aduceţi aminte, am mai dat această motivaţie, că partidele vechi, cele care au funcţionat din 90 până acum sunt toate compromise, şi aveţi proba evidentă că toate sunt compromise. Trebuie o construcţie nouă şi trebuie analizat foarte bine şi posibilitatea de a şi aduce oameni noi", a anunţat preşedintele Băsescu.

El a precizat că "PMP s-a pricopsit cu parlamentari chemaţi în instanţă, în condiţiile în care nu existau, la vremea când aceştia oameni au intrat în PMP, o acţiune sau alta care i-a făcut suspecţi pentru procurori".

"Asta e o lecţie că un partid nou trebuie construit cu oameni noi, în aşa fel încât în 2016 români să aibă o alternativă curată", a mai comentat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu se va înscrie în PMP pe 22 decembrie, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PMP, Elena Udrea.