Peste trei sferturi dintre vilele de pe Valea Prahovei sunt rezervate pentru Revelion. Tarifele variază între 1.000 şi 3.000 de euro

Autor: Mirabela Tiron 25.10.2014

Majoritatea pensiunilor şi vilelor de pe Valea Prahovei au fost deja rezervate pentru  revelion, deşi mai sunt peste două luni până la trecerea dintre ani, iar preţurile pot ajunge şi la 300 de euro de persoană, preţ în care nu este inclusă nicio masă.

Cele mai multe pachete includ patru nopţi de cazare în perioada 30 decembrie - 4 ianuarie, iar la unele pensiuni oferta pentru revelion include pensiune completă.

„Nu mai avem niciun loc liber de revelion sau de Crăciun“, a spus un reprezentant al pensiunii Casa Magică din Buşteni, unde pachetul de revelion costă 780 de lei (177 de euro) de persoană, preţ care include patru nopţi de cazare în regim de pensiune completă. Unitatea de cazare are o capacitate de 21 de camere.

Pe site-ul de rezervări booking.com se precizează că în minivacanţa de revelion (30 decembrie - 4 ianuarie) aproape 80% din unităţile de cazare de pe Valea Prahovei sunt rezervate. Şi pe site-ul turistinfo.ro în dreptul mai multor pensiuni şi vile se menţionează că sunt re­zervate de revelion.  Cei mai  mulţi proprietari de vile închiriază unitatea de cazare la cheie unui singur grup de prieteni.

Pentru închirierea unei vile cu patru sau cinci camere duble turiştii plătesc între 1.000 de euro şi 3.000 de euro, în funcţie de numărul nopţilor de cazare şi de serviciile oferite. În Predeal, tariful de închiriere al unei vile cu o capacitate de zece locuri (Adnan Deluxe Predeal) este de 13.200 de lei (3.000 de euro) pentru patru nopţi, fără masă. Unitatea se închiriază unui singur grup.