Orange resimte impactul reducerii tarifelor de interconectare: veniturile au scăzut cu 6%

Autor: Adrian Seceleanu 24.10.2014

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a câştigat clienţi în al treilea trimestru şi a înregistrat creşteri puternice pe segmentul de internet mobil pe fondul expansiunii reţelei cu tehnologia 4G, însă veniturile totale au scăzut cu 6% la 227,4 milioane de euro, în condiţiile în care acesta este primul trimestru în care compania resimte întreg impactul reducerii cu peste 70% a tarifelor de interconectare din primă­vara acestui an.

Veniturile din servicii mobile ale Orange au scăzut cu 7,3%, la 191 mil. euro, conform datelor comunicate de grupul francez Orange, proprietarul operaţiunilor din România.

Tarifele de interconectare au scăzut la 1 aprilie cu aproape 70%, printr-o decizie a autorităţii de reglementare în telecom (ANCOM), de la 3,07 eurocenţi pe minut la 0,96 eurocenţi / minut. Tariful de interconectare este cel aplicat pentru convorbirile dintr-o reţea în alta.

Excluzând impactul reducerii tarifelor de interconectare, veniturile Orange ar fi fost în creştere cu 3,4%, conform datelor calculate de operatorul de telefonie mobilă.

Numărul clienţilor Orange a urcat faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent cu 131.000 sau 1,3%, la 10,514 milioane - din care peste 4 milioane sunt contracte de abonament.