Dezvoltatorii Euromall Piteşti investesc 6 mil. euro într-un bloc cu 36 de locuinţe

Autor: Cristi Moga 27.10.2014

Firma Metropolitan Developments, printre ai cărei acţionari se află oamenii de afaceri israelieni Moshe Turgeman şi Tomer Barhom, dezvoltatorii centrului comercial Euromall din Piteşti, investeşte şase milioane de euro într-un bloc cu 36 de apartamente situat pe strada Sfinţii Voievozi, în zona Calea Victoriei din Bucureşti.

Blocul cu cinci etaje şi o suprafaţă construită de 6.000 de metri pătraţi va fi dat în folosinţă în luna martie a anului viitor, iar vânzarea locuinţelor va începe în următoarele săptămâni. Investiţia în proiectul denumit Vernescu Residence este realizată din fonduri proprii, iar dezvoltatorii susţin că „alte câteva proiecte de acest gen urmează a fi lansate în Bucureşti în viitorul foarte apropiat“.

Proiectat de firma Westfourth Architecture, în portofoliul căreia se află şi ansambluri de mari dimensiuni ca Asmita Gardens sau Cortina Residence, Vernescu Residence este format din 18 tipuri de apartamente cu 1, 2, 3 şi 4 camere, iar vânzarea locuinţelor va fi realizată de firma Imoteca, parte a grupului spaniol GIS.

Cei doi investitori au vândut mallul din Piteşti în perioada de boom a pieţei imobiliare cu circa 80 de milioane de euro către grupul austriac Immofinanz şi intenţionau să dezvolte un al doilea mall în Galaţi, proiect a cărui dezvoltare a fost abandonată după venirea crizei.