Impactul lui Iaciu a ridicat nouă blocuri cu 252 de apartamente în Băneasa

Autor: Cristi Moga 28.10.2014
Dezvoltatorul imobiliar Impact, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a ridicat din vara acestui an structura a nouă blocuri cu 252 de apartamente în cadrul proiectului Greenfield din Băneasa, primul tronson format din trei blocuri urmând a fi terminat până la sfârşitul acestui an.

„Instalaţiile sunt în mare parte făcute, se lucrează la finisaje şi s-a început testarea lifturilor. Aceste trei blocuri vor fi date în folosinţă pe 20 decembrie, iar celelalte şase sunt programate pentru 15 februarie. Avem în proces de autorizare alte 27 de blocuri şi vrem ca în curând să începem fundaţiile la încă un pachet de nouă blocuri“, a declarat pentru ZF Lucian Mateescu, directorul general al Impact.

Compania deţine un teren de 50 de hectare între pădurea Băneasa şi centura de nord a Capitalei, în apropiere de DN1, lot pe care pot fi ridicate în jur de 6.000 de locuinţe. Mateescu speră să accelereze dezvoltarea proiectului deoarece estimează că poate vinde în Greenfield în jur de 500 de apartamente pe an.

Costurile cu construcţia sunt de circa 360 de euro/metrul pătrat, fără a lua în calcul valoarea terenului, în timp ce preţul mediu al apartamentelor va fi de 785 de euro/metrul pătrest plus TVA.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- costul de construcţie; constructorul complexului; furnizorii; preţul mediu pe mp

- detalii despre proiect