Anvelope de iarnă ieftine: 8 cauciucuri accesibile pentru iarna 2014/2015. Preţuri

Autor: ProMotor 28.10.2014

Indiferent de sezon, anvelopele de iarnă sunt obligatorii dacă porţiunea de drum pe care circuli este acoperită cu zăpadă sau polei. Aşa spune legea, iar amenzile sunt usturătoare – până la 20 de puncte amendă (adică până la 1.800 de lei, având în vedere că un punct de amendă e acum 90 de lei). În acest sens, ţi-am pregătit o listă cu anvelope de iarnă accesibile şi cu performanţe bune.

 Anvelopele de iarnă sunt obligatorii chiar şi înainte de 1 noiembrie. Legea spune că trebuie să ai maşina încălţată cu anvelopele potrivite indiferent de sezon, astfel că poţi fi amendat (cu până la 1.800 de lei) dacă eşti prins cu cauciucuri de vară pe o porţiune de drum acoperită cu zăpadă sau polei.

Probabil ai văzut deja topul cu cele mai bune zece anvelope de iarnă pentru sezonul 2014/2015 (realizat de nemţii de la ADAC). Dar ştii cum se spune – calitatea costă, aşa că preţurile anvelopelor din top 10 nu aveau cum să fie decât medii spre mari. De fapt, majoritatea cauciucurilor din clasamentul ADAC costă peste 200 de lei/bucată.

Citiţi articolul integral şi vedeţi tabelul pe www.promotor.ro