BVB pune la bătaie 20.000 de lei pentru cel mai profitabil portofoliu de acţiuni

Autor: Roxana Pricop 29.10.2014
Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că mâine, 30 octombrie, începe a doua ediţie a competiţiei educaţionale de tranzacţionare BVB Invest Quest.

Competiţia va începe printr-un seminar la Cluj şi se va derula până pe 30 ianuarie 2015. Persoanele interesate pot participa la unul din cele 23 de seminarii gratuite de educaţie investiţională din 12 oraşe.

Seminariile sunt organizate de BCR şi firmele de brokeraj  IFB Finwest, SSIF Broker şi Tradeville. Seminariile se vor derula în perioada 30 octombrie – 16 decembrie. Participanţii la competiţie vor dispune de o sumă virtuală de 30.000 lei ce va putea fi investită în cele mai lichide 18 actiuni listate la BVB şi în fondul deschis de investiţii ETF BET Tradeville.

Premiile puse la bătaie sunt 20.000 de lei, un laptop Lenovo Yoga 2, iPad-uri şi internship-uri (practică plătită) la KPMG. Competiţia propriu-zisă va începe pe 24 noiembrie şi se va încheia pe 30 ianuarie, interval în care concurenţii îşi vor testa capacitatea de administrare a portofoli­ilor cumpărând sau vânzând cel puţin trei din titlurile disponibile la tranzacţionare.

La prima ediţie a concursului, care s-a derulat în această primăvară, s-au înscris aproape o mie de persoane, majoritatea la primul contact cu piaţa de capital. BVB şi partenerii săi au organizat 20 de seminarii în mai multe oraşe din ţară. Media de vârstă a participanţilor a fost de 30 de ani. Aproape 50% din­tre participanţi au fost persoane sub 26 de ani, iar aproape 30% dintre participanţi au avut vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani. Profesioniştii au reprezentat aproape 40% dintre participanţi, iar 35% au fost studenţi. Cu un randament de 25%, Laura Serghiescu, studentă în anul al treilea la Facultatea de Stiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, specializarea Finanţe-Bănci, din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai“ Cluj-Napoca, a câştigat marele premiu - o vacanţă de şapte zile în Palma de Mallorca pentru două persoane.