Şeful Macon Deva: Eliminarea corupţiei şi depolitizarea companiilor de stat pot stimula creşterea economică

Autor: Andreea Neferu 30.10.2014

Marius Marin, CEO şi membru al consiliului de administraţie în cadrul producătorului de materiale de construcţii Macon, spune că primii paşi în atingerea unui ritm de creştere economică anuală de 5% sunt stimularea absorbţiei de fonduri europene, dar şi instalarea unui guvern tehnocrat la Palatul Victoria.

„Pentru ca economia să avanseze cu 5% anual, corupţia trebuie eliminată din structurile administrative centrale şi locale. De asemenea, trebuie să existe o depolitizare reală a corupului înalţilor funcţionari publici, dar şi a mana­gementului companiilor şi regiilor de stat“, spune Marin.

Potrivit estimărilor sale, România va consemna anul acesta un avans al PIB-ului de 2%, urmând ca anul 2015 să aducă o creştere economică de 1%. Marius Marin conduce încă din 2006 grupul Macon, controlat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors. Grupul a avut afaceri de circa 30 de milioane de euro anul trecut şi este compus din patru entităţi juridice (Macon, Simacor Var, Simbeton şi Simterac), iar Marin estimează că businessul Macon ar putea creşte cu circa 7% anul acesta.