Profitul Volkswagen a înregistrat în T3 un avans de 58%, susţinut de vânzări în creştere

Autor: Florentina Dragu 30.10.2014

Datele se referă la profitul net atribuibil acţionarilor. Profitul după plata taxelor a urcat cu 30% raportat la trimestrul al treilea al anului trecut, la 2,97 miliarde de euro, transmite MarketWatch.

Veniturile Volkwagen au urcat cu 4,1% în perioada analizată, la 48,9 miliarde de euro.

Rezultatele companiei germane au depăşit estimările analiştilor din piaţă.

Vânzările grupului au crescut cu 3% în trimestrul al treilea, la circa 2,44 milioane de vehicule, diviziile internaţionale ale grupului înregistrând un avans anual de 2%, la 2,14 milioane de unităţi.

În primele nouă luni, Volkswagen a vândut aproape 7,65 milioane de autoturisme şi vehicule comerciale, în creştere cu 5,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Cifrele includ livrările producătorilor de autocamioane MAN şi Scania, controlaţi de Volkswagen.

"Suntem în grafic să atingem pragul de 10 milioane de autovehicule în acest an", a declarat CEO-ul Volkswagen, Martin Winterkorn.

Profitul net atribuibil acţionarilor a urcat în primele nouă luni cu 26,7% la 8,5 miliarde euro, în timp ce veniturile grupului au crescut cu 1,4%, la 147,72 miliarde euro.

"Cererea globală pentru autoturisme s-a menţinut pe un trend ascendent pe parcursul anului, deşi creşterea a încetinit uşor. Principalele pieţe care au susţinut creşterea au fost cele din regiunea Asia-Pacific, America de Nord şi Europa centrală şi de Vest. Înmatriculările de autoturisme noi din America de Sud şi Europa de Est au scăzut semnificativ comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată în raportul financiar al constructorului german.