Mihai Marcu, MedLife: Revin tranzacţiile în piaţa de servicii medicale private

Autor: Ioana David 31.10.2014
Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private, anunţă că piaţa de profil se pregăteşte să intre într-o etapă de achiziţii şi fuziuni, mai multe deal-uri fiind aşteptate să se finalizeze.
 
„Privind în perspectivă, cred că dinamica pieţei va fi accentuată şi de cele 4-5 tranzacţii importante care se vor înregistra în următoarele şase luni, fiind vorba atât de achiziţii ale unor operatori importanţi, cât şi de consolidări privind poziţia la nivel naţional a principalilor actori din această piaţă“, a afirmat Marcu.
 
Până acum nicio companie din sector nu şi-a anunţat intenţia de a vinde sau de a realiza fuziuni, dar dacă se vor finaliza acestea ar fi mişcări importante pe această piaţă care nu a mai văzut deal-uri semnificative din 2009-2010, atunci când s-au tranzacţionat acţiuni ale MedLife (pachet minoritar în 2009) şi Regina Maria (pachet majoritar în 2010). În ambele cazuri a fost vorba despre preluări ale unor fonduri de investiţii.