Unilever mută de la Cluj peste graniţă producţia îngheţatei Napoca

Autor: Cristina Roşca 31.10.2014
Grupul anglo-olandez Unilever va începe de anul viitor să producă îngheţata Napoca în afara graniţelor, într-una dintre fabricile proprii, după ce până acum aceasta era realizată la Cluj în fabrica grupului olandez Friesland Cam­pina. De altfel, Unilever a preluat brandul de înghe­ţată Napoca în 2009 chiar de la Friesland Campina.

Tranzacţia a presupus preluarea brandului şi a distribuţiei acestuia în comerţul local.

„Îngheţata Napoca este produsă în continuare în fabrica Napolact din Cluj-Napoca. Între timp căutăm cea mai bună variantă de fabrică pentru îngheţata Napoca astfel încât să păstrăm tradiţia reţetelor de îngheţată produsă cu lapte şi smântână proaspete“, spun reprezentanţii Unile­ver, un grup cu afaceri de circa 200 mil. euro în România. Reprezentanţii grupului spun că prin brandul Algida, Unilever este cel mai mare producător de îngheţată la nivel mondial, având capacităţi de producţie în toată lumea. Potrivit informaţiilor anterioare deţinute de ZF, Unilever are fabrici de îngheţată atât în Bulgaria, cât şi în Ungaria.

Napoca nu va fi primul brand românesc produs peste graniţă, şi cremele Elmiplant, ciocolata Poiana şi crema Norvea fiind acum „made in Bulgaria sau Grecia“.

În momentul în care a anunţat mutarea producţiei Elmiplant în Grecia, grupul Sa­rantis a invocat faptul că statul român nu sprijină companiile care au producţie locală.