Eugen Păturan, BATA: Nimic din organele statului nu e pro business. Cum te prind că ai cash flow, vin acolo. Am primit amendă şi pentru că nu am avut traducere pe eticheta unor încălţătoare

Autor: Alexandru Matei 31.10.2014

Statul nu are o atitudine probusiness şi “Îi stoarce” de bani pe cei care fac afaceri corect atât prin taxe mari, cât şi prin controale şi amenzi aplicate pentru probleme minore, a spus Eugen Păturan,  proprietarul francizei BATA în România.

„Nimic din organele statului nu e pro business. Totul vine să îţi dea la cap, cum te prind că ai cash flow, vin acolo. Atitudinea ar trebui să fie pro business, nu să vină să îţi dea la cap”, a spus Păturan. El a povestit faptul că este amendat pentru lucruri precum lipsa traducerii etichetelor la încălţăroare. „M-au amendat pentru că nu aveam traducere la încălţătoare. Legea spune că produsele trebuie să aibă traducerea în limba română, dar ce instrucţiuni poţi pune pe o etichetă de încălţător?”, a spus Păturan.

Proprietarul BATA, invitat la o întâlnire cu mediul de afaceri organizată în cadrul campaniei ZF „România 5% creştere economică”, a mai spus faptul că o creştere a consumului este estenţială pentru a putea susţine un avans economic de 5%.

„Creşterea consumului e esenţială, dar ţara asta nu are management, pentru că nu are viziune. Incompetenţa e peste tot. Noi, fiind în mall-uri, suntem foarte expuşi. Am trei controale pe zi, la nivel naţional, de la diverse instituţii”, a declarat Păturan.