MSCI actualizează indicii de frontieră. Speranţe pentru Electrica

Autor: Roxana Pricop 03.11.2014
Compania americană MSCI va anunţa joi, 6 noiembrie, rezultatele revizuirii semestriale a structurii indicilor de acţiuni, printre care se numără şi doi indici dedicaţi pieţelor de frontieră.
 
Speranţele pieţei locale de capital sunt că acţiunile grupului de distribuţie Electrica (EL), listat la bursa din Bucureşti pe 4 iulie, vor fi incluse în indicele pieţelor de frontieră. Bursa de la Bucureşti este clasificată de compania americană de indici MSCI drept piaţă de frontieră. Propunerile privind actualizarea indicilor MSCI nu sunt publice, fiind posibile atât intrări cât şi excluderi de companii în funcţie de cum au evoluat companiile în termeni de lichiditate şi capitalizare.
 
Electrica are o capitalizare bursieră de 4 miliarde de lei, iar tranzacţiile medii zilnice sunt de circa 4,7 milioane de lei pe piaţa principală.
 
În prezent, cinci companii listate la bursa din Bucureşti sunt incluse în indicele MSCI Frontier Markets 100: Petrom, Romgaz, BRD, Banca Transilvania şi Transgaz. Aceste cinci companii româneşti sunt urmărite de fondurile străine de investiţii care au drept reper indicele MSCI, orice modificare de pondere sau includere de noi emitenţi fiind atent urmărită de investitori.