Arctic, cel mai mare producător de frigidere din Europa, angajează 200 de oameni la fabrica din Găeşti

Autor: Cristina Roşca 03.11.2014

Producătorul de electrocasnice Arctic din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, va angaja în luna ianuarie aproape 200 de oameni, urmând să ajungă la un total de circa 2.700 de persoane.

„Avem deja 2.500 de salariaţi şi vom continua să angajăm datorită noii investiţii realizate la Găeşti, investiţie care a majorat producţia la 2,6 milioane de unităţi anual, cifră ce ne plasează pe primul loc în Europa în topul celor mai mari producători de frigidere“, a spus Hasan Ali Yardimci (42 de ani) în primul său interviu de la venirea la conducerea Arctic în urmă cu o lună.

Arctic a inaugurat în toamna anului trecut o linie nouă de producţie la Găeşti în care a investit 24 mil. euro din care 10 mil. euro ajutor de stat, iar restul fonduri proprii. Investiţia va genera un total de 572 de noi locuri de muncă în perioada 2013-2018, primele 195 de angajări fiind realizate până în prezent. Alte 191 de locuri de muncă suplimentare vor fi create în prima lună din anul viitor, iar restul până în ianuarie 2018, potrivit celui numit acum o lună la conducerea operaţiunilor locale ale Arctic.

„Dacă economia locală va oferi con­diţii favorabile în următoarea perioadă, am putea să ne gândim la o nouă investiţie în România, urmând fie să extindem producţia existentă de frigidere şi congelatoare, fie să începem să realizăm local alte categorii de produse.“

Producătorul Arctic din Găeşti este cea mai importantă companie din judeţul Dâmboviţa după cifra de afaceri de 322 mil. euro, de peste trei ori mai mare decât a următorului clasat, producătorul de oţeluri speciale COS Târgovişte. Arctic este de asemenea cel mai mare angajator din judeţ.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre noua linie de producţie de la Găeşti; structura producţiei şi brandurile produse la fabrica din România

- evoluţia afacerilor Arctic în ultimii ani; ponderea exporturilor; opinia lui Hasan Ali Yardimci despre piaţa locală 

- date despre piaţa de electrocasnice, afacerile celor mai mari trei producători