Ionuţ Simion, partener, Tax& Legal Services PwC: Companiile cu capital local sunt mai profitabile decât multinaţionalele prezente în România.

Autor: Adelina Mihai 04.11.2014

”Am învăţat trei lucruri din analiza făcută în acest an pentru proiectul “Campioni în business”: cifra de afaceri a antreprenorilor premiaţi a crescut în 2013, în medie, cu 6,7% faţă de anul 2012, numărul de angajaţi a fost mai mare cu 6,2%, iar companiile cu cele mai mari dinamici au fost cele din industria alimentară şi în agricultură”, a declarat Ionuţ Simion, partener, Tax& Legal Services PwC, în cadrul Galei ZF ”Campioni în business 2014”. 

”În studiul “Afaceri de familie”, colegii mei au conturat un profil al antreprenorului român de success. Iar rezultatele arată că antreprenorii români sunt inovatori (identifică noi nişe, noi produse, sunt mai degrabă inventivi decât inovatori), sunt eficienţi, au învăţat să îşi raţionalizeze comportamentele economice şi au înţeles rolul pe care le au în comunităţile din care provin şi investesc în proiecte folositoare comunităţii. Companiile cu capital local sunt mai profitabile decât multinaţionalele prezente în România”, a mai spus el.