Topul celor mai mari tranzacţii semnate în piaţa de birouri din Bucureşti de la începutul anului

Autor: Cristi Moga 09.11.2014

Cererea în creştere din piaţa de birouri a Capitalei a dus la o scădere a ratei de neocupare de la 15% la 14%. Cele mai mari clădiri care vor fi livrate până la sfârşitul anului sunt deja închiriate, astfel că tendinţa de scădere a ratei de neocupare se va menţine pe termen scurt.

Companiile Renault Techno­logie Roumanie (RTR), Vodafone şi Orange au închiriat cele mai mari spaţii de birouri din Bucureşti de la începutul acestui an, într-o piaţă în care dezvoltatorii continuă să livreze clădiri noi, iar rata de neocupare a început să scadă.

RTR a decis să semneze pentru pre­lungirea contractului de închiriere a unui spaţiu de 20.000 de metri pătraţi în clădirea North Gate din Pipera, Vodafone îşi va con­so­lida operaţiunile din Bucureşti într-un spaţiu de 16.000 de metri pătraţi din turnul Bu­charest One aflat în construcţie lângă mallul Promenada, în timp ce Orange a început deja să îşi mute sediul secundar într-un spaţiu de 14.000 de metri pătraţi din clădirea Green Court finalizată recent de grupul suedez Skanska.