Salt de 6% la Nuclearelectrica în doar câteva şedinţe

Autor: Roxana Pricop 06.11.2014

Acţiunile Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) au debutat în forţă în această săptămână cu o creştere de peste 6% în primele trei şedinţe de tranzacţionare, până la un preţ de 8,3 lei/titlu.

În şedinţa de ieri, acţiunile SNN au crescut cu 1,72%, după ce marţi s-au apreciat cu 3,4%, iar luni cu 1%. Avansul acţiunilor are loc în condiţiile în care indicele BET, principala refe­rinţă a bursei de la Bucureşti, a stagnat în cele trei şedinţe, iar alte acţiuni din domeniul energetic, precum Romgaz, Electrica şi Transelectrica, nu au raportat variaţii semnificative de preţ. Avansul din ultimele trei zile a adus un plus de 150 milioane de lei la valoarea de piaţă a companiei care a urcat astfel la 2,3 miliarde de lei (522 mil. euro).

„Aprecierea cotaţiei Nuclear­electrica din ultimele zile este con­juncturală. Contextul pe termen mediu şi lung rămâne însă dificil pentru companie din cauza scăderii preţului la electricitate care îi va trage în jos profitabilitatea“, a spus analistul Mihai Căruntu, şeful departamentului de cercetare de la BCR.

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Compania îşi va anunţa rezultatele financiare pe trimestrul al treilea pe 14 noiembrie. Compania a înregistrat în primele şase luni venituri de 853,9 mi­lioane de lei (191 mil. euro), cu 13% sub rezultatul de 983,8 milioane de lei din perioada similară a anului trecut. Compania a avut un profit net mai mic cu 69%, de 60,4 milioane de lei, influenţat şi de taxa pe stâlp.

Nuclearelectrica, prin centrala de la Cernavodă, asigură 20% din producţia de energie a României. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 81,27% din acţiuni. Fondul Proprietatea deţine un pachet de 9,7% din capital.