Austriecii de la RWA Raiffeisen Ware îşi stabilesc cartierul general în Banat şi se uită după achiziţii pe piaţa de silozuri

Autor: Gabriel Razi 11.11.2014
Traderul RWA Raiffeisen Ware din Austria şi-a făcut intrarea pe piaţa românească a cerealelor, iar prima oprire va fi regiunea Banatului, unde compania intenţionează să achiziţioneze silozuri şi baze de preluare a cerealelor pentru ca mai apoi să exporte marfa cumpărată local pe pieţe din Uniunea Europeană precum Ungaria, Italia sau Austria.
 
„Avem un buget de câteva milioane de euro pentru achiziţii“, a spus Ernst Gauhs, şeful diviziei de comerţ cu produse agricole al traderului, fără să intre în detalii.
 
Mişcarea traderului austriac, ce face parte dintr-un grup cu afaceri de 16 miliarde de euro anual, arată că piaţa românească a cerealelor atrage în continuare interesul marilor grupuri multinaţionale şi că pe plan local există încă spaţiu pentru creşterea competiţiei pe acest segment.
 
Austriecii au tatonat intrarea în România încă din 2008, iar ulterior au preferat să cumpere cereale produse local prin intermediari pentru a diminua riscurile asociate unei prezenţe operaţionale.