Hornbach a cumpărat spaţiul fostului magazin OBI din Sibiu

Autor: Cristi Moga 11.11.2014

Grupul german Hornbach, care de­ţine pe piaţa locală cinci magazine cu vânzări de circa 100 mil. euro anul trecut, a cumpărat de la grupurile CA Immo şi Oasis spaţiul fostului magazin OBI din Sibiu într-o tranzacţie eva­luată de ZF la aproape 10 mil. euro.

OBI a închis în vara acestui an cele şapte magazine pe care le opera pe piaţa locală din cauza rezultatelor sub aşteptări, cinci dintre acestea fiind închiriate de grecii de la Jumbo, care nu au ajuns la un acord şi pentru spaţiul de peste 9.000 de metri pătraţi rămas liber la Sibiu.

„Aveam şi alte opţiuni în Sibiu, dar din punctul de vedere al costurilor ne avantajează această variantă. Fiind construit de OBI, un alt concern german, structura magazinului nu este foarte diferită de ce avem noi. Îmi pare rău că n-am intrat mai devreme în Sibiu“, a declarat pentru ZF Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

Magazinul se află pe un teren de trei hectare din nordul oraşului Sibiu şi va fi redeschis în primăvara-vara anului viitor cu o echipă de 100 de angajaţi. În plus faţă de structura existentă, cei de la Hornbach vor amenaja şi un drive-in şi un spaţiu pentru grădină. Rusu nu a oferit informaţii cu privire la valoarea investiţiei.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

 - ce spune Mugurel-Horia Rusu despre planurile companiei pentru Sibiu şi ce alte oraşe din Ardeal se află în vizorul Hornbach

- evoluţia afacerilor reţelei în acest an, planuri de extindere, strategia de investiţii 

- bonul mediu pe zi şi traficul mediu de clienţi în magazine