Cum arată Lumia 535 de la Microsoft, primul smartphone lansat după preluarea Nokia. Galerie FOTO

Autor: Luiza Chiroiu 11.11.2014

Potrivit termenilor contractului, Microsoft a putut să folosească numele Nokia pentru o perioadă scurtă de timp, compania americană alegând varianta "Microsoft Lumia" pentru noul model de smartphone.

Lumia 535 cântăreşte 146 de grame şi prezintă un ecran de 5 inci şi o cameră de 5 megapixeli.

Noul model de smartphone rulează sistemul de operare Windows Phone 8.1, are un procesor quad-core de 1.2 GHz şi memorie RAM de 1 GB.

Smartphone-ul va fi disponibil în magazinele din Statele Unite de la finalul lunii noiembrie la un preţ estimat la 110 euro, potrivit unui comunicat emis de Microsoft.

Schimbarea brandului are loc în contextul în care Microsoft preia controlul total al noii divizii producătoare de smartphone-uri, gama Lumia având un rol important în planurile companiei.

Înainte de preluarea diviziei de telefoane a Nokia gama de produse Lumia funcţiona deseori cu cea mai recentă versiune a platformei Windows Phone.

Microsoft a încercat să îşi promoveze platformele software pe propriile produse hardware, aşa cum este cazul tabletelelor Surface, care au avut un start dificil, însă au început să realizeze vânzări mai mari.

Pentru primul trimestru al anului fiscal, încheiat pe 30 septembrie, Microsoft a raportat venituri din vânzările de tablete Surface în valoare de 908 milioane de dolari, în creştere cu 127% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Microsoft intenţionează să repete acest succes cu gama Lumia.

Cu toate acestea, numai 2,5% din dispozitivele mobile la nivel mondial funcţionează cu Windows Phone, potrivit companiei de analiză a pieţei IDC. În schimb, aproape 85% dintre aparatele mobile din întreaga lume funcţionează cu sistemul Android.