Acţiunile Prefab scad puternic pe bursă, înainte de anunţul rezultatelor financiare

Autor: Ioana Tudor 11.11.2014

Acţiunile producătorului de materiale de construcţii Prefab Bucureşti (simbol bursier PREH), controlat de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, erau în scădere cu până la 14,6% astăzi pe bursă până la 1,46 lei/tiltu, cu o zi înainte de publicarea rezultatelor financiare pentru primele nouă luni din an.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni Prefab în valoare de 875 lei în şedinţa de azi.

Prefab a raportat o scădere de 46% a profitului net în primul semestru, până la 240.000 de lei, din cauza unui recul al cererii de materiale de construcţii la nivel naţional. Cifra de afaceri a companiei s-a redus cu 18% în primele şase luni ale anului comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 26,9 milioane de lei.

Prefab este controlată în proporţie 83% de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, prin Romerica International, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) deţine 12,97% din acţiuni.

În vara acestui an, Miluţ a declarat că intenţionează să scoată compania la licitaţie din cauza reducerii cererii pentru materiale de construcţii, care a determinat compania să oprească fabrica timp de o lună, în perioada iunie-iulie 2014.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele nouă luni cu 10,8% ca serie brută şi cu 11,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu toate că în septembrie a avansat cu 22,3% serie brută comparativ cu august, potrivit datelor INS citate de Mediafax.

Acţiunile Prefab au scăzut cu peste 22% anul acesta.