Fondul Proprietatea a scos la vânzare “accelerată” un pachet de 23,6% din Conpet

Autor: Roxana Pricop 12.11.2014

Fondului Proprietatea şi-a anunţat în această dimineaţă intenţia de a vinde un număr de până la 2,047 milioane de acţiuni pe care le deţine în prezent la compania de transport de ţiţei Conpet (COTE). La preţul de ieri, de 53 lei/titlu, pachetul scos la vânzare valorează 108,4 milioane de lei (24,5 mil.euro), însă este de aşteptat ca fondul să ofere un discount faţă de preţul din piaţă.

Acţiunile reprezintă 23,6% din numărul total al acţiunilor emise de Conpet şi vor fi vâdute în cadrul unui plasament privat accelerat. Fondul a anunţat că plasamentul va începe imediat iar preţul per acţiune va fi stabilit în momentul finalizării procesului de plasament şi va fi anunţat pieţei în mod corespunzător în cazul în care toate acţiunile sunt vândute. În urma finalizării tranzacţiei, Fondul va mai deţine aproximativ 6,1% din capitalul social al Conpet.

Firma de brokeraj Wood &Co acţionează în calitate de coordonator global unic şi unic bookrunner în cadrul tranzacţiei. BRD acţionează în calitate de co-manager.

Conpet Ploieşti deţine monopolul transportului de ţiţei prin conducte şi este controlată de stat prin intermediul Ministerului Economiei, care deţine 58,7% din acţiuni. În acest an, acţiunile Conpet au crescut cu 17,7%.

Anul trecut, în septembrie, compania a trecut la cota bursei (piaţa principală) de pe piaţa RASDAQ. Înainte de a promova la bursă, în septembrie 2013, Conpet avea o capitalizare de 370 milioane de lei, iar în prezent a ajuns să valoreze cu 88 de milioane de lei mai mult, respectiv 458 milioane de lei.