Un fond al brokerilor de la Swiss îşi consolidează poziţia la Impact

Autor: Ioana Tudor 13.11.2014

Fondul de acţiuni Active Dinamic, administrat de societatea Swiss Capital Asset Management, a cumpărat luna aceasta un pachet de 89.400 de acţiuni la dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor în schimbul sumei de 113.600 de lei (25.800 de euro).

Tranzacţiile au fost încheiate pe 6 şi 11 noiembrie, la un preţ mediu de achiziţie de 1,24 lei pe acţiune, cu 9% sub preţul la care se tranzacţionau ieri pe bursă titlurile Impact.

Potrivit celor mai recente raportări de pe bursă, Impact Developer este controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu cu 49% din capitalul social. Printre acţionarii semnificativi se află Adrian Andrici, cu o deţinere de peste 16%, şi firma de brokeraj Swiss Capital, care, alături de Active Dinamic şi Sorin Apostol, deţine 10,13% din Impact. Societatea care administrează fondul Active Dinamic este controlată de Swiss Capital. Firma de brokeraj, controlată de Bogdan Juravle şi Sorin Apostol, ocupă primul loc în rândul bro­kerilor de la bursă. Societatea a realizat tranzacţii cu ac­ţiuni în valoare de 5,1 mld. lei în primele zece luni ale anului.

Acţiunile Impact erau în creştere cu peste 6% în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, la 1,38 lei/unitate. La această cotaţie Impact are o capitalizare de 361,2 mil. lei.