Albalact: Vom fi la cota bursei la începutul lui 2015

Autor: Ioana Tudor 14.11.2014
Producătorul de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ), a treia cea mai mare companie de pe RASDAQ în funcţie de capitalizare, intenţionează să se mute pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, în condiţiile în care piaţa RASDAQ mai are doar un an de viaţă.
 
Albalact are o capitalizare de aproape 175 milioane de lei şi este printre cele mai vizibile companii de pe RASDAQ. Com­pania s-a listat în 1996 în urma procesului de privatizare în masă. Legea care clarifică statutul acestei pieţe a intrat în vigoare luna trecută, iar RASDAQ urmează să îşi înceteze acti­vitatea în decurs de un an. Consiliile de administraţie ale com­paniilor listate pe această secţiune au termen 120 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru a convoca AGA care să ia o decizie privind viitorul pe bursă al „rasdacelor“.
 
„Ne gândim să ne mutăm pe piaţa principală a bursei, la cate­goria a doua, pentru care îndeplinim criteriile tehnice. Urmează să convocăm adunarea generală a acţionarilor şi vom fi pe cota bursei undeva la începutul anului viior“, a afirmat pentru ZF Raul Ciurtin, preşedintele Albalact.
 
El controlează indirect circa 42% din capitalul companiei.