Băsescu: Fac apel la români să vină duminică la vot, ar fi rău dacă românii n-ar face efortul

Autor: Valentina Postelnicu 14.11.2014

El a menţionat că a urmărit campania şi că este un moment important, trecându-se într-o nouă etapă.

Băsescu a declarat că are un mesaj către români, făcând un apel către aceştia să meargă la vot duminică. El a ţinut să menţioneze că îi roagă pe românii din diaspora să voteze, ştiind că este un efort pentru aceştia.

Traian Băsescu a explicat în debutul declaraţiei de presă de ce a întârziat aproape un sfert de oră.

”Am avut curiozitatea dacă mai sunt actor principal şi în ultima zi de campanie a lui Ponta, constat că am rămas”, a spus şeful statului.

El a menţionat că peste câteva ore se încheie campania pe care şi el am urmărit-o, ca şi marea parte a românilor, cu foarte mult interes.

”Probabil la mine a fost un inters suplimentar, pentru că după zece ani voi preda ştafeta funcţiei de preşedinte al Românei”, a afirmat Băsescu.

El a menţionat că primul său mesaj pentru români este să meargă la vot, indiferent unde s-ar afla, în ţară sau străinătate.

”Românii trebuie să meargă la vot. Ştiu foarte bine ceea ce ştiţi şi dumneavoastră, în România votul nu este obligatoriu, dar, în acest moment, se trece într-o altă etapă. Ar fi rău pentru viitorul ţării dacă românii, indiferent unde s-ar afla şi cât de rău le-ar fi, nu ar face efortul să meargă la vot”, a spus preşedintele.

Traian Băsescu a arătat că are o menţiune pentru cei din străinătate, care ”au mai avut o importanţă capitală în continuarea proceselor de modernizare a Românei, în 2009”.

”De aceea, ca om care a simţit solidaritatea românilor aflaţi în străinătate ca şi a celor din ţară, îi rog în mod special pe românii care se află în străinătate să meargă la vot. Ştiu că e un efort suplimentar, pentru că secţiile se află la distanţe mari, ştiu că le cer cheltuieli mai mari, faţă de cei din ţară, dar îi rog să înţeleagă că este esenţial ca duminică să se prezinte la vot şi să îşi aleagă preşedintele”, a arătat Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, campania electorală se finalizează, teoretic, astăzi, la ora 24.00, dar, în fapt,” tot acest zbucium al spectrului politic, al oamenilor din partide, al cetăţenilor simpli din această campanie se finalizează duminică, prin exercitarea dreptului suveran al românilor de a vota”.