Susli: Am făcut oferte pentru preluarea spaţiilor Praktiker

Autori: Cristi Moga , Luciana Georgescu 17.11.2014

Dintr-o reţea de 28 de magazine, compania deţine doar trei spaţii în proprietate.

După ce a cumpărat în prima parte a acestui an operaţiunile grupului german Praktiker din România, omul de afaceri de origine turcă Omer Susli vrea să cumpere şi spaţiile în care aceste magazine funcţionează.

„Din cele 28 de magazine, trei sunt în proprietate – Galaţi, Piatra-Neamţ şi Foc­şani -, iar celelalte sunt închiriate. Am renegociat toate contractele de închiriere şi am început o nouă etapă – să facem oferte către proprietari pentru preluarea magazinelor. Discuţiile pentru o achiziţie sunt aproape finalizate şi sperăm ca până la sfârşitul anului viitor mai multe magazine să treacă în proprietatea noastră“, a declarat Omer Susli, proprietarul reţelei Praktiker, în cadrul emisiunii ZF Live.

Spaţiile Praktiker sunt deţinute de investitori precum NEPI (Deva), Bluehouse (Craiova), Jupiter Group (Piteşti), Atrium European Real Estate (Militari – Bucureşti) sau Revetas (Vitantis Bucureşti), iar Susli spunea recent că pentru retailerii de bricolaj plata unor chirii de peste 5 euro/mp lunar înseamnă pierdere.

„O parte din aceste spaţii au fost deja plătite (prin plata chiriilor – n.red.) o dată sau chiar de două ori. Politica foştilor acţionari ai Praktiker nu era însă de a deţine magazinele în proprietate“, a mai declarat omul de afaceri turc.