Broker Cluj şi-a adâncit pierderile în T3

Autor: Ioana Tudor 17.11.2014

SSIF Broker Cluj-Napoca (BRK), singura firmă de brokeraj listată pe bursa de la Bucureşti, a obţinut afaceri de 2,2 mil. lei în trimestrul al treilea, în creştere cu 83% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Pierderile au crescut cu 32%, la 0,68 mil. lei, din cauza rezultatului negativ din activitatea de administrare a portofoliului propriu de active.

Broker Cluj a raportat pierderi de 0,5 mil. lei pe acest segment de activitate, de la profit de 0,4 mil. lei în intervalul iulie-septembrie 2013. Pe de altă parte, profitul din serviciile de brokeraj a crescut de şapte ori, la 0,76 mil. lei. Astfel, firma de brokeraj a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 6,6 mil. lei, dublă comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu pierderi de 0,88 mil. lei, de la profit de 0,83 mil. lei.

„Din serviciile de brokeraj prestate în primele nouă luni din 2014 SSIF Broker a obţinut un rezultat pozitiv de 1,4 milioane de lei, în creştere cu 35,8% faţă de perioada similară din 2013. Această evoluţie pozitivă a fost susţinută de creşterea veniturilor din comisioane aferente tranzacţiilor intermediate atât pe bursa locală, cât şi pe pieţele externe“, potrivit unui raport al Broker Cluj.

Veniturile totale din comisioane ale societăţii au crescut cu peste 90% în primele nouă luni, la peste 6 mil. lei.  La finalul lunii septembrie, SSIF Broker era al cincilea cel mai activ broker de la bursă, cu o valoare a tranzacţiilor cu acţiuni intermediate de 1,02 mld. lei. I