Auchan vrea să producă şi în România haine sub brandul In Extenso

Autor: Cristina Roşca 23.11.2014

Grupul francez Auchan, care a deschis în urmă cu o lună un magazin propriu de textile sub brandul In Extenso by Auchan, vrea ca în viitor să realizeze articole de îmbrăcăminte şi în România, în parteneriat cu furnizori locali.

Primul magazin In Extenso by Auchan a fost deschis în cadrul galeriei comerciale din Crângaşi şi reprezintă un proiect pilot pentru grupul francez.

„Este un proiect pe care îl testăm doar în România. Ne acordăm timp să vedem cum funcţionează şi apoi vom lua o decizie privind planurile de viitor”, a spus şeful Auchan România, Frederic Bellon.

Brandul In Extenso este marca privată a francezilor pe haine, iar în noul magazin se vând astfel de produse realizate în mai multe ţări. „Vrem pe viitor să realizăm produse textile şi în România, în parteneriat cu furnizori locali.”

Auchan a terminat anul trecut cu afaceri de peste 1 mld. euro, cifra reprezentând suma rezultatelor Auchan România şi Real Hypermarket România. „Anul acesta vom depăşi pragul de 1 mld. euro afaceri, businessul avansând faţă de 2013 cu mai puţin de 10%.“, estimează Bellon.

Grupul francez va deschide un nou magazin în Bucureşti, în cartierul Drumul Taberei, până la sfârşitul anului. Aici compania va deschide şi o galerie comercială şi o zonă de birouri pentru companie. În total proiectul va costa 60 mil. euro. Pentru anul viitor, în primul trimestru, este programată deschi­derea proiectului din Braşov.