Doi absolvenţi de ASE fac 0,5 mil. euro din soft

Autor: Corina Mirea 19.11.2014
Iulian Motoi şi Mihaela Antoniu sunt absolvenţi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti, el specializat în cibernetică, ea în programare, iar de şapte ani conduc împreună Elian Solutions, un furnizor de soluţii de gestiune a resurselor companiilor (ERP) bazate pe platforme Microsoft.
 
S-au cunoscut în 2006, când Iulian Motoi a început să lucreze pe implementare pentru un integrator de soluţii IT&C şi au ajuns în prezent să aibă o echipă de zece oameni şi afaceri estimate la peste jumătate de milion de euro anul acesta.
 
„În multele ore state peste program la ultima firmă pentru care am lucrat ne-am tot întrebat dacă am putea face ceea ce lucram la momentul respectiv, dar mai bine decât ne coordonau alţii să o facem. Firma respectivă crescuse foarte mult într-o perioadă şi oamenii noi nu mai erau trimişi la traininguri, ci direct în producţie, per total, începuse să fie dezorganizare. Aşa că în 2008 am început să lucrăm pe cont propriu, am obţinut primul contract în şase luni şi la scurt timp am semnat parteneriatul cu Microsoft pentru a implementa Microsoft Dynamics NAV“, explică Iulian Motoi.
 
Timp de doi ani Elian Solutions a însemnat doar munca depusă de cei doi antreprenori, care au reuşit să crească afacerile cu câte 20% pe an, lucrând iniţial de acasă, pe laptopuri luate în rate sau uşor „trecute“.