Ion Radulea investeşte 10 mil. euro ca să transforme două hale industriale de la Semănătoarea în birouri

Autor: Cristi Moga 21.11.2014

Omul de afaceri Ion Radulea, proprietarul platformei Semă­nă­toarea din Bucureşti, va investi 10 milioane de euro pentru reconversia a două hale industriale în centre de afaceri, proiect în urma căruia vor fi create noi spaţii de birouri cu o suprafaţă de 42.000 de metri pătraţi.

Pentru derularea acestui proiect, denumit Sema New Project, Radulea l-a atras în echipa de dezvoltare pe Răzvan Gaiţă, fostul general manager al Anchor Grup, care îşi propune ca până la jumătatea anului viitor să finalizeze transformarea primei clădiri.

„Vom folosi structura a două foste hale din Semănătoarea pentru a construi birouri deoarece este o cerere semnificativă în zonă pentru astfel de spaţii la chirii foarte bune. Avem cereri de la posibili clienţi şi vorbim de chirii one digit (de maximum 9 euro/mp lunar – n.red.)“, a declarat pentru ZF Răzvan Gaiţă, cel care se va ocupa de acest proiect printr-un contract de management.

Prin această investiţie este readus la viaţă proiectul Sema Parc, o dezvoltare prin care fosta platformă industrială Semănătoarea ar fi trebuit transformată în spaţii de birouri, locuinţe şi un mall.

De altfel, centrul comercial de la Semănătoarea ar fi trebuit dezvoltat de ECE în 2006-2007, perioadă în care Răzvan Gaiţă lucra la grupul german alături de Radu Merica, actualul preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Germane.