Afacerile Comelf Bistriţa au crescut în primele nouă luni cu 21%, la 33 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 21.11.2014
Producătorul de echipamente pentru construcţii şi industria energetică Comelf Bistriţa (CMF), controlat indirect de Constantin Savu şi Emanuel Babici, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 145,6 mil. lei (aproximativ 33 mil. euro), în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania spune că va încheia anul în curs cu afaceri totale de 180 mil. lei (40,5 mil. euro), cu 17% mai mari decât cele de anul trecut.
 
„În primele nouă luni am înregistrat o creştere cu 21% a afacerilor faţă de perioada similară din anul trecut, determinată de asimilarea în fabricaţie a unor produse noi, dar şi de volumul mai mare de utilaje şi echipamente de montaj. Astfel, cifra de afaceri prevăzută în bugetul pentru acest an va fi realizată“, a   declarat pentru ZF Transilvania Dorin Stoian, director general al Comelf.
 
Compania din Bistriţa produce echipamente pentru industria energetică şi utilaje pentru lucrări terasiere şi compo­nente ale acestora, peste 97% din producţia Comelf livrându-se la export sau intraco­munitar. Comelf a început să producă, mai ales după criza econo­mi­că, carcase pentru ge­neratoare şi motoare elec­trice de mare putere, suban­sambluri pentru insta­laţii de ridicat montate pe nave, noi tipuri de şa­siuri uşoare pentru excava­toare, echipamente din oţel inoxi­dabil şi din aluminiu pentru centrale energetice cu tur­bină pe gaz, şi a extins gama de componente pentru centrale eoliene.