Oamenii din spatele preşedintelui Iohannis: printre ei se numără un fost consilier al premierului Adrian Năstase, un profesor la ASE şi un profesor de istorie

Ziarul Financiar 21.11.2014

Curtea Constituţională a anunţat, în şedinţă solemnă, validarea alegerii lui KlausIohannis în funcţia de preşedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i înmânat preşedintelui ales.

La ceremonia care a avut loc la sediul CC a participat şi preşedintele Traian Băsescu, precum şi numeroşi lideri PNL.

În spatele lui Klaus Iohannis, în primul rând s-au aflat câţiva dintre cei mai importanţi membri ai echipei noului preşedinte.

În primul rând, de la stânga la dreapta, au stat: Dan Mihalache,  strategul Partidului naţional Liberal, profesorul de economie Cosmin Marinescu, istoricul Andrei Muraru, liderul PDL Vasile Blaga şi deputatul PDL Alina Gorghiu.

 

Vorbitor de limbă germană, Dan Mihalache este  un politician român, Secretar General Adjunct al Partidului Naţional Liberal şi coordonatorul Departamentului de Strategie al PNL.

Între 1994 şi 1997, a profesat ca expert guvernamental, consilier al Ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, iar în anul 1997 a devenit Şef al Departamentului de Analiză Politică al Alianţei pentru România.

În perioada 2001-2004, a fost consilier al premierului Adrian Năstase în Guvernul României, conform CV-ului postat pe site-ul Parlamentului României.

Din 2004 până în 2008, a deţinut un mandat de deputat PSD în Parlamentul României, circumscripţia nr. 26, Maramureş. În 2009, a devenit Director de comunicare şi strategie în campania electorală prezidenţială a lui Crin Antonescu, al cărui consilier politic a devenit începând cu anul 2010.

Începând cu luna iunie a anului 2006, şi-a început activitatea de Observator în cadrul Parlamentului European, până în luna ianuarie a anului 2007, când a devenit Membru al Parlamentului European.

În perioadele mai 2011 – mai 2012, noiembrie 2012 – martie 2013, a activat atât ca Secretar General Adjunct, cât şi ca Şef al Departamentului de Analiză Politică şi Comunicare al Partidului Naţional Liberal, iar în perioada mai 2012 – noiembrie 2012, a deţinut funcţia de Secretar General Adjunct al Guvernului României.

Între 2013 şi 2014, a fost atât Secretar General Adjunct, cât şi Secretar General în Senatul României. Începând cu luna martie a anului 2014, a devenit Secretar General Adjunct al Partidului Naţional Liberal şi coordonatorul Departamentului de Strategie al PNL.

 

În vârstă de 38 de ani, Cosmin Marinescu este conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice Bucureşti. A fost consilier al Ministrului Economiei în perioada mai 2012 - decembrie 2012, apoi consilier al Ministrului de Finanţe în intervalul decembrie 2012- februarie 2014.

Din 2008 coordonează Centrul pentru Economie şi Libertate - ECOL, o iniţiativă educaţională şi de cercetare care îşi propune să promoveze în spaţiul public românesc cunoaşterea cât mai largă a principiilor pe care se clădesc economia şi societatea oamenilor liberi.

Citiţi aici opiniile publicate de Cosmin Marinescu în Ziarul Financiar

 

 

Istoric de profesie, Andrei Muraru este cunoscut drept omul care i-a deconspirat pe torţionarii comunişti.

Andrei Muraru s-a născut la Iaşi, în 1982. Aici şi-a încheiat studiile gimnaziale, liceale, apoi a absolvit Facultatea de Istorie şi un program de master, conform informaţiilor publicate pe profilul personal de Facebook.

În 2011 a devenit doctor în istorie, cu calificativ maxim, al Universităţii ”Al. Cuza”, unde, în prezent, este cadru didactic asociat. A avut stagii de cercetare în Grecia, SUA şi Olanda şi este coautor al singurului manual de istoria comunismului din România.

În perioada 2006-2009 a fost consilier la Cancelaria Primului-Ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. În prezent, este membru titular al Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române.

Începând cu 1 iulie 2014, a fost numit consilierul personal al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

Vasile Blaga este unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni români din ultimul deceniu, care pe perioada alegerilor prezidenţiale a fost şeful de campanie al lui Klaus Iohannis.

Alina-Ştefania Gorghiu (născută la 16 septembrie 1978) - purtătorul de cuvânt al PNL, este un avocat şi om politic român, membră a Partidul Naţional Liberal.

Până în anul 2004 a îndeplinit funcţia de consilier local pentru Bucureşti, sector 5. La alegerile legislative din 2008 a obţinut un loc de parlamentar în Camera Deputaţilor în colegiul 22 din Bucureşti. La alegerile din 9 decembrie 2012 a obţinut un nou mandat în Parlament, fiind reprezentant al colegiului uninominal 22, Bucureşti.