"De un etcetera atârnă 640 mil. euro. Decide Crinuţa Dumitrean". Citiţi ancheta asupra abuzurilor Autorităţii Naţionale de Restituiri scrisă de Ziarul Financiar încă din 17 mai 2011. Scandalul de la ANRP a dus la arestarea şefei DIICOT, Alina Bica

Ziarul Financiar 21.11.2014

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, că joi a fost extinsă urmărirea penală cu privire la alte trei fapte de corupţie, pentru alte persoane implicate în dosarul în care fost reţinută şefa DIICOT, Alina Bica.

Kovesi nu a vrut să dea mai multe informaţii cu privire la persoanele implicate, motivând că acestea nu au luat la cunoştinţă faptele pentru care sunt cercetaţi.

"Pot să vă spun că în cursul zilei de ieri (joi - n.r.) s-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie şi cu privire la alte persoane. Nu pot să fac publice numele sau faptele noi, deoarece persoanele care sunt implicate în investigaţie nu toate au luat la cunoştinţă de săvârşirea de infracţiuni. Putem să facem public acest lucru abia după ce se va aduce şi la cunoştinţa noilor persoane implicate aceste fapte (…) Pot doar să vă zic că sunt atât fapte noi, cât şi persoane noi", a spus şefa DIICOT, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).



Citiţi ancheta asupra abuzurilor Autorităţii Naţionale de Restituiri scrisă de Ziarul Financiar încă din 17 mai 2011

Cele mai importante articole scrise până acum de ZF pe acelaşi subiect

O mie de „băieţi deştepţi“ au încasat 1,5 miliarde de euro din retrocedări

Gheorghe Stelian, investitor în imobiliare, ar fi primit ilegal acţiuni de 150 mil. euro la FP

Cine a gestionat procesul de despăgubire la ANRP

Foştii proprietari: Mii de persoane îşi vând dosarele de despăgubire. ANRP ar trebui desfiinţată

ANRP, instituţia din subordinea lui Boc, care alocă miliarde de euro dintr-o singură semnătură