Lufkin: „Ne doream un hub important de producţie şi dacă vrei să faci o fabrică de echipamente petroliere, atunci te duci într-un loc unde lumea ştie totul despre petrol“

Autor: Roxana Petrescu 24.11.2014

De mai bine de un an de zile, de la fabrica de utilaj petrolier deschisă de texanii de la Lufkin în Ploieşti pleacă zilnic sonde pentru extracţia ţiţeiului

în toate colţurile lumii, din America de Nord până în Africa. Planurile sunt însă de a creşte producţia de la 4-5 pompe pe zi la circa 6-8 unităţi, o bucată ajungând să coste şi 150.000 de dolari. Mai mult, ochii americanilor se îndreaptă şi spre producţia de utilaj pentru explorările offshore (marine).

„La momentul în care s-a luat decizia de a investi aici, cererea pentru unitatea noastră din SUA depăşea capacitatea de producţie, aşa că voiam să ne extindem. Ne doream un hub important de producţie în această zonă şi dacă vrei să faci o fabrică de echipamente petroliere, atunci te duci într-un loc unde lumea ştie totul despre petrol. Totul era aici când vine vorba de nivelul de talent al forţei de muncă“, spune Jim Raffaele, director de operaţiuni al Lufkin România, GE Oil & Gas, omul care a condus ridicarea fabricii Lufkin din Ariceştii Rah­tivani, Ploieşti, după ce înainte coordonase rea­lizarea unei alte inves­tiţii făcute de conaţionalii de la Cameron, tot în Ploieşti.

Lufkin a deschis oficial fabrica de utilaj petrolier de la Ploieşti la jumătatea anului trecut, 28 de milioane de dolari din investiţia totală de 140 de milioane de dolari fiind ajutor din partea statului român.