Romgaz a bătut palma cu GDF şi E.ON pentru contracte de 1,5 mld. lei

Autor: Radu Bostan 26.11.2014

Romgaz (simbol bursier SNG), principalul producător intern de gaze naturale, şi-a asigurat piaţă de desfacere pentru cea mai mare parte din producţia de anul viitor după ce a semnat acte adiţionale cu valoarea de 1,5 miliarde de lei la contractele prin care alimentează atât consumatorii casnici, cât şi industria.

Producătorul va livra între ianuarie 2015 şi martie 2016 gaze de aproape 550 milioane de lei către GDF SUEZ Energy România, furnizorul care are monopol în alimentarea cu gaze a populaţiei din zona de sud a ţării.

Tot GDF SUEZ va mai cumpăra gaze de 424,8 milioane de lei, destinate aprovizionării pieţei libere în perioada ianuarie-septembrie 2015, potrivit unei informări transmise Bursei de Valori.

Romgaz va mai livra gaze în valoare totală de aproape 600 milioane de lei către E.ON Energie, compania cu capital german care alimentează cu gaze consumatorii casnici din Moldova şi Transilvania. Împreună, cei doi furnizori acoperă 89% din piaţa reglementată de gaze naturale, adică segmentul casnic, şi 16% din piaţa concurenţială, potrivit datelor reglementatorului pe anul 2013.